Velkommen

fra klubben

 

                                        Bornholmsknivklub

 

I 2002 var jeg (Benny Andersen)på Bornholms Middelaldercenter, der holdt deres årlige middelaldermarked. Her mødte jeg Jacob Nielsen som stod og smedede knivklinger på sin esse. Vi kom i snak om det at lave knive og at der ikke var nogen knivklub på Bornholm - det blev vi enige om, at det måtte der gøres noget ved, der var sikkert flere end os to, der lavede knive på øen.

Jeg lavede en folder om knivbygning og hængte dem op i de lokale supermarkeder på øen. I løbet af ganske kort tid var der 10 personer, der var interesseret og det blev starten på Bornholms Knivklub.

Vi holder til hos Jacob Nielsen og hans kone Lotte på deres store gård Værfeldtsgård, som ligger lidt syd for Åkirkeby. Jacob har et stort værksted med alle de maskiner, der er brug for, til at fremstille en kniv. I en af laderne er der en smedje, hvor de, der ikke har mulighed for at smede derhjemme, kan få sin lyst styret. Jacob har lige fået installeret en stor faldhammer, som han skal bruge, når han laver mønstersmedede klinger og store køkkenknive.

Gennem de sidste 10 år er der nogen, som er faldet fra, men heldigvis er der også kommet nye til. I skrivende stund er vi 19 medlemmer både mænd og kvinder i alderen 19- 72 år. Vi mødes en gang om måneden, hvor vi hygger os og viser de nye knive, der er blevet lavet og udveksler erfaringer/ideer. Nogle skal i gang med at lave deres første kniv, her kan de få hjælp fra de mere øvede knivmagere.

Ved Bornholms Jagt og fiskeridag er vi et par stykker, der har en bod med arbejdende værksted. Vi har vores knive med, samt nogle knive i de forskellige stadier, således at folk kan se hele opbygningen af kniven.  Der er stor interesse for knivene og det resulterer i, at vi fanger nogle nye medlemmer, når de ser, at det ikke er så svært at lave en kniv selv og at det ikke behøver at koste en bondegård.

Som formand for Knivklubben har vi valgt Jacob Nielsen og som kasserer Benny Andersen

viking Laederiet NaturGalleriet

Nyheder


Der er ikke oprettet nyheder endnu

Siden dannet på: 0.04 sekunder
50,279 Unikke besøg